keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Veden alla

Takakansi:
"Punaisia valopalloja killui sapelihammaskalojen leuoissa, meduusat sädehtivät kuin vaaleanpunaiset pilvet.
Juuri nyt minulle riitti se, että sain jakaa meren hänen kanssaan."
Ekokatastrofinjälkeen valtameret ovat peittäneet alleen melkein kaiken maan. 15- vuotias Ty-poika on elänyt elämänsä merten syvyyksissä, rohkean siirtokunnan jäsenenä. Elämä on onnellista, vaikka pinnalle jääneet karsastavatkin vedenalaisen maailman asukkaita. Mutta kun Ty sitten tapaa Gemman, veljeään etsivän tytön maan pinnalta, kaksi maailmaa kohtaavat kauaskantoisin seurauksin. Samaan aikaan lainsuojattomien joukko Krottiliiga herättää kauhua vedenalaisessa yhteisössä, ja niin Tyn tarkkaan varjellut salaisuudetkin ovat vaarassa paljastua. Mitä kaikkea merenpohjan siirtokunnan alkuaikoina oikein tapahtui?

Veden alla on aivan uudenlainen suuri seikkailu ja rajoja rikkova rakkaustarina. Sen maailma vampyyritursaineen ja mustamarliineineen vilisee kiehtovia yksityiskohtia. Sukella ikimuistoiselle matkalle valtamerten syvyyksiin!

En ikinä taida kyllästyä näihin ihaniin rakkaustarinoihin, jotka on höystetty huumaavalla jännityksellä ja salaisuuksilla. Upeaa, että kirjan tapahtumat sijottuivat tulevaisuuteen, löytäen kaksi jakautunutta maailmaa. Toinen veden päällä ja toinen sen alapuolella.

      Mikä ihmisiä kiinnostaa tulevaisuuteen sijoittuvissa kirjoissa? -Se, ettei kukaan osaa ennustaa tulevaisuutta, ja mikä sen jännittävämpää, kuin lukea erillaisia keromuksia tulevaisuuden oloista:

Kehittynyttä tekniikkaa?
Luonnonkatastrofeja?
Maailmanloppu?
Avaruusolioiden saapuminen?
Ihmiskunnan kehitys aina vain älyllisemmäksi eliöksi?

Kukaan ei tiedä, ja luultavasti siksi meitä kiinnostaa lukea tulevaisuuteen sijoittuvia kirjoja. Tiedon jano-se on hyvä jano.

Takaisin kirjaan. Gemma niminen tyttö maan pinnalta lähtee etsimään ainoaa sukulaistaan, nimittäin omaa veljeään, joka katosi ennen 21-vuotis syntymäpäiväänsä. Gemma tiesi, että veljensä asustaa nykyään vedenpinnan alla ja vaati suurta rohkeutta uskaltautua veden alaiseen maailmaan. Heti alkuunsa Gemma tapaa pojan, Tyn. Tyn iho hohtaa upeasti auringon osuessa siihen, mutta poika itse ei pidä pinnalla asuvien katseista ja ihmetyksestä ihoaan kohtaan. Salaisuuksiakin löytyy, mutta ne Ty kieltää jyrkästi.

      Gemma saa apua Tyltä veljensä etsinnöissä, mutta samaan aikaan Krottiliiga riehuu vapaana ryöväten valtion aluksia.  Miksei Gemman veljeä löydy mistään. Onko tämä kuollut?

      Ihastuttava tarina täynnä jännittäviä salaisuuksia ja ihmeellisiä ihmisiä. Veden alla elämisessä on aina se pelko, että happi loppuu, ja siitä saa tietenkin loistavan käänteen tarinaan. Viimeisten sivujen tapahtumat pitävät otteessaan. Yritys pelastaa toinen, saada tämän henki kulkemaan, saa lukijan miltei tuntemaan toisen epätoivon, mutta kauneinta oli onnellinen loppu.

Innolla odotan, että pääsen lukemaan seuraavaakin osaa!

Kirjan tiedot:
Kirjan nimi:Veden alla
Englanninkielinen alkuteos: Dark life
Kirjoittaja: Kat Falls
Kustantaja: Tammi
ISBN: 978-951-31-5506-3
Ilmestymisvuosi (alkuperäinen teos): 2010
Ilmestymisvuosi (suomennettu teos): 2011
Sivumäärä:319






2 kommenttia:

  1. Oih! Tää kirja vaikuttaa tosi hyvältä! Pitää lukea joskus!! (: Aih pahus sähä innostat mua lukemaan!! :D

    VastaaPoista
  2. Jes! Nyt susta tulee semmonen himolukija! :D

    VastaaPoista