torstai 21. helmikuuta 2013

Punaiset tulppaanit

Takakansi:
Tapa, jolla hän suuteli minua, oli toisesta maailmasta. Jotain niin täydellistä ja ylivertaista kokee vain kerran elämässään.
 
Ever on menettänyt kaiken, perheensäkin, mutta saanut mystisen kyvyn: hän kuulee ihmisten ajatukset, näkee heidän auransa ja aistii heidän elämäntarinansa pelkästä kosketuksesta. Kyky sulkee tytön yksinäisyyteen. Tai niin hän luulee, kunnes kouluun ilmestyy Damen, jonka ajatuksia ja auraa Ever ei yllättäen pysty näkemään. Komea, salaperäinen poika vetää Everiä vastuttamattomasti puoleensa, pois kaliornialaisesta high school -elämästä ja yhä syvemmälle mukaansa toiseen todellisuuteen: mysteerien ja taikuuden kiehtovaan maailmaan, missä mikään ei näytä olevan ei näytä olevan mahdotonta. Mutta kuka tai mikä Damen oikeastaan on?
 
Ever menetti hiljalleen perheensä onnettomuudessa. Itse hän kävi niin lähellä kuolemaa, että jotakin tarttui hänen mukaansa. Ever nimittäin pystyy aistimaan ihmisten ajatuksia ja auroja. Kiinnostavalta kuulostava kyky ei ole Everistä lainkaan hieno taikka  upea asia. Ainoa kyvyn tuoma etu on se, että Ever pystyy näkemään yhä maan päällä vaeltavan kuolleen siskonsa haamun. Everin on kuitenkin pakko ymmärtää yksi kysymys: Kuuluuko Riley- siskon yhä olla maan päällä?

Ever saa tavallisuudesta poikkeavaa ajateltavaa, kun ihmeellisen salaperäinen Damen ilmestyy kouluun. Ever kummastuu ymmärtäessään, ettei pysty  näkemään tulokkaan auraa saati kurkistamaan tämän ajatuksiin. Sellaista on tapahtunut vain kuolleiden kohdalla, eikä Damen vaikuta kuolleelta sen enempää kuin tavalliseltakaan.

Jännittävä ja kiehtova kirja vetää mukaansa. Aiheena aurat ja ajatusten lukeminen onkin hyvin kiinnostava ja kirjailija on onnistuneesti kirjoittanut menevää tarinaa. Eipä tästäkään romantiikkaa ja rakkautta puuttunut. Itse luin kirjan jo toistamiseen ja se oli yhtä kiinnostava, jännittävä ja ihana kuin edelliselläkin kerralla.Mitään ei puuttunut: kaikki oli niin mystistä ja kummallista, mutta samaan aikaan myös surulliset muistot kertoivat Everin elämäntarinaa. En varmasti koskaan lakkaa ihmettelemästä kirjailijoiden taitoa tehdä tarinoistaan niin täysin mahtavia. Monesti sitä vain uppoutuu tarinaan, joka kuljettaa eteenpäin ja saa tuntemaan surua, iloa, vihaa tai mitä ikinä niiden tarkoitus onkaan saada lukija tuntemaan.

Kirjan tidot:
Kirjan nimi: Punaiset tulppaanit
Englanninkielinen alkuteos: EVERMORE
Kirjoittaja: Alyson Noel
Kustantaja: Otava
ISBN: 978-951-1-24985-6
Ilmestymisvuosi (alkuperäinen teos): 2009
Ilmestymisvuosi (suomennetty teos): 2011
Sivumäärä: 335