lauantai 16. kesäkuuta 2012

Reckless-Kiveen kadonnut

Takakansi:
Yö hengitti asunnosssa kuin tumma eläin. Jacob livahti ulos. Hän rakasti yötä, vaaraa ja vapautta.

Jacob ei ollut koskaan ennen kulkenut peilin läpi varmistamatta, että pikkuveli nukkui, ei koskaan. Nyt Will oli seurannut häntä salaa, rakastamansa tyttö mukanaan.
Vaarallisessa Peilimaailmassa synkimmistäkin saduista tulee totta. Haltiattaren kiroiuksesta Willin iho alkaa muuttua jadeksi, ja Jacobilla on edessään elämänsä vaikein tehtävä.
Grimmin satujen henki elää! Fantasian kuningattaren uuden sarjan  vahva avaus nousi heti New York Timesin bestsellerlistalle.

Jännittävä seikkailuromaani ei päästä otteestaan ennen kuin viimeisinkin sivu on luettu. Jacob  vierailee Peilimaailmassa niin usein kuin vain voi ja hän on tullut tunnetuksi siellä. Jacobin pikkuveli kuintenkin seuraa salaa Jacobia Peilimaailmaan. Will alkaa kiroiuksen takia muuttua goyliksi, kivi-ihoiseksi Peilimaailman soturiksi. Will alkaa vähitellen unohtamaan rakkaansa, veljensä, minuutensa, kaiken, ja ainoa mitä hän haluaa, on olla yksi Peilimaailman goyleista.

     Jacob käy etsimään pelastusta Willin muutosta vastaan yhdessä Willin ja tämän rakkaanClaran , Jacobille uskollisen Naarasketun, sekä kääpiön kanssa.Willin pelastaminen on kuitenkin hankala tehtävä ja aika alkaa loppua. Willin ihosta ei ole jäljellä enää paljoakaan ja hän on unohtanut jo kaikki rakkaansa. Kuinka Jacob voi selvittää ratkaisun ongelmaan?

    Juoneen mukaan pääseminen kesti vähän aikaa, mutta kirjan tekstit olivat hyvin ymmärrettäviä, jopa runollisesti kirjoitettuja. Tarinan henkilöhahmot ovat hienosti keksitty ja nimet osuvat yhtä hyvin paikoilleen. Tarina on täynnä jännitystä ja ovelia juonenkäänteitä. Kunnon jännitysromaani höystettynä rakkaustarinoilla! Upea teos ja varmasti sarjan tulevat osat ovat yhtä hyviä!


Kirjan tiedot:
Kirjan nimi: Reckless-Kiveen kadonnut
Saksankielinen alkuteos: Reckless- Steinernes Fleisch
Kirjoittaja:Cornelia Funke
Kustantaja: Otava
ISBN: 978-951-1-24972-6
Ilmestymisvuosi (alkuperäinen teos): 2010
Ilmestymisvuosi (suomennettu teos): 2011
Sivumäärä: 299