sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Varjojen maa

Takakansi:

Olin varma, että Damen on minun kohtaloni
-mutta entä jos kohtalolla onkin muita suunnitelmia? 
Everin ja Damenin rakkautta on koeteltu jo usean elämän ja reinkarnaation ajan. Juuri kun heidän kohtalonsa on vihdoin täyttymässä, heidän ylleen lankeaa kirouksista kauhein. Jos  he koskettavat toisiaan, Damen joutuu ikiajoiksi Varjojen maahan, synkkään kuoleman ulottuvuutteen. Damenin pelastaakseen Ever turvautuu kyseenalaiseen magiaan - ja kohtaa salaperäisen Jude Knightin. Rakkaus Dameniin joutuu kovemmalle koetukselle kuin koskaan. Mutta onko Jude valon vai pimeyden palveluksessa.
 
Ever on joutunut Damenin kanssa todellisen pulman eteen: heidän on löydettävä vastalääke, joka kumoaa tuon kauhean kirouksen, joka pitää rakastavaiset erossa toisistaan. Yksi mahdollisuus on, mutta sekään ei ole mitenkään itsestään selvyys. Roman, joka aiheutti kirouksen, omistaa myös vastalääkkeen. Hän on luvannut lääkkeen Everille, jos Ever tekee niin kuin Roman käskee. Roman ei kuitenkaan kerro vielä, mitä Everin pitää tehdä. Damen puolestaan ei halua olla missään tekemisissä Romanin kanssa.

Ongelmat tuntuvat kasaantuvan, kun Valon maassa asustaneet kaksoset, Romy ja Rayne, eivät voi palata enää takaisin. Heidän taikavoimansa ovat kadonneet, ja Everin on huolehdittava heistä, jotka eivät ole ikuisuuksiin olleet muualla kuin Valon maassa. Kaksosten nykypäivään totuttelun saa hoitaa Damen sillä välin, kun Ever hankkii itselleen kesätyön ja yrittää totutella ajatukseen siitä, että hänen huoltajansa tapailee Everin opettajaa.

Pidin tästä kirjasta, niin kuin pidin edeltäjistäkin. Aika mystisiä ja jänniä juttuja kirjailija on keksinyt tarinansa osaksi. Tämä Varjojen maa oli pelottava juttu. Ajatella nyt, että sinulla ei olisi muuta vaihtoehtoa kuin elää se koko ikuisuus, jonka kuolemattomuus on sinulle suonut, sillä jos jostain syystä kokisit tuhosi, päätyisit kurjaan ja erittäin yksinäiseen pimeyteen Varjojen maahan, missä viettäisit sen lopun ikuisuuden. Hrrr...

Kirjan tiedot:
Kirjan nimi: Varjojen maa
Englanninkielinen alkuteos: Shadowland
Kirjoittaja: Alyson Noel
Kustantaja: Otava
ISBN: 978-951-1-25205-4
Ilmestymisvuosi (alkuperäinen teos): 2009
Ilmestymisvuosi (suomennettu teos):2012
Sivummäärä: 332