perjantai 6. heinäkuuta 2012

Häivähdys

Takakansi:
Rakkaudella on kahdet kasvot, suden ja ihmisen.
Toukokuussa 2010 ilmestynyt Väristys oli herkkä aloitus vangitsevalle, ihmissusilegendaa raikkaasti tulkitsevalle rakkaustarinalle. Sam ja Grace ovat taistelleet saadakseen toisensa, ja metsä heidän välillään näyttää kadonneen. Pian heidän tulevaisuudelleen lankeaa uusi varjo. 
Häivähdys on romaani elämästä odotuksen jälkeen. Se on romaani pojasta jonka sutena viettämät vuodet ovat takana, tytöstä joka on menettää ihmisyytensä, ja ystävistä, joiden on opittava suuntaamaan vihansa toistensa hyväksi. Riittääkö vain häive ihmisestä pitämään rakastavaiset kiinni toisissaan?

Tässä oli siis jatko-osa Väristys romaanille ja tiedossa on vielä trilogian päätös Ikuisuus. Tämä kirja ilmensi Samin ja Gracen rakkautta aina vain paremmin ja paremmin. He pitivät kiinni toisistaan ja tarvitsvat toisiaan ollakseen kokonaisia. Kaikki hyvä ei kuitenkaan aina kestä kauaa. Jotakin kummallista alkaa tapahtua Gracelle. Tyttö joka ei ikinä siarastele, saa nyt vastaansa selittämättömiä oireita. Sam ja Grace tietävät sisimmässään, mitä tulee tapahtumaan, mutta kumpikaan ei halua sanoa asiaa ääneen.

Jo aikaisemmin Samin adoptioisä, Beck, muutti kolme nuorta sudeksi, jotta nämä uudet sudet huolehtisivat aina tulevista susista. Yhdellä uusista susista on kuitenkin menneisyys ja minuus, jonka tämä poika haluaa unohtaa. Sam ei oikein osaa käyttäytyä mukavasti uutta sutta, Colea, kohtaan, sillä tämä haluaa saavuttaa itse juuri sen asian josta Sam yritti päästä eroon.

Grace löytää metsästä kuolleen suden, jolla on verta kasvoillaan. Mihin susi oikein kuoli? Vanhuuteen? Ehkä...Sam ei kuitenkaan tunnista sutta, joten sen mysteeri jää hiljaisesti odottamaan ratkaisuaan.

Ongelmia on luvassa, kun Gracen vanhemman kieltävät Gracea tapaamasta Samia. Grace tarvitsee Samia nyt kuitenkin enemmän kuin koskaan ennen, sillä hänen sisällään oleva sairaus ei tahdo pysyä hiljaisena ja vaarattomana.

Tämä oli hyvä jatko-osa edeltäjälleen. Uudet vaikeudet ja mysteerit kietovat mukaansa ja siitä vain toivoo, että kaikki kävisi hyvin. Ihana lukuelämys!


Kirjan tiedot:
Kirjan nimi: Häivähdys
Englanninkielinen alkuteos: Linger
Kirjoittaja: Maggie Stiefvater
Kustantaja: WSOY
ISBN: 978-951-0-37145-9
Ilmestymisvuosi (alkuperäinen teos): 2010
Ilmestymisvuosi ( suomennettu teos): 2011
Sivumäärä:345