lauantai 6. huhtikuuta 2013

Musta liekki

Takakansi:
Musta liekki, sisälläni
oleva hirviö, on herätetty,
ja se ajaa minua eteenpäin.
 
Ever auttaa parasta ystävätärtään Havenia muuttumaan kuolemattomaksi ja yrittää samalla murtaa kirouksen,  joka uhkaa tuhota hänen ja Damenin välisen rakkauden. Hädissään Ever turvautuu mustaan magiaan, vaikka tietää, ettei taikuutta saisi käyttää itsekkäisiin tarkoituksiin. Tasapainoillessaan synkkien uhkakuvien kanssa ja taistellessaan vanhaa periviholista Romania vastaan Ever tulee vaarantaneeksi kaiken rakastamansa -jopa suhteensa Dameniin.

 
Everille kasaantu pulmia toisensa perään. Hän yrittää tarmokkaasti saada vastalääkkeen Romanilta, mutta pieleen mennyt taika pilaa kaiken. Ever yritti langettaa Romania vastaan taian, joka pakottaa Romanin antamaan vastalääkkeen Everille. Kaikki kuitenkin meni täysin suunnitelmien vastaisesti ja nyt Ever on sidoksissa Romaniin, eikä saa tuota kauheaa taikaa purettua. Samaan aikaan Ever yrittää saada juuri kuolemattomaksi muuttuneen Havenin tajuamaan, että kuolemattomuus on salaisuus, jolla Haven ei saa kerskua. Tyttöjen välit onnistuvat kuitenkin kärähtämään aika pahanpäiväisesti.

Ever yrittää purkaa asettamaansa taikaa ja ymmärtää, että on sotkenut itsensä mukaan johonkin, jota ei osaa hallita. Hän pyytää apua Judelta, entiseltä työnantajaltaan, joka kaikkien vastoinkäymistenkin jälkeen on valmis auttamaan Everiä. Vähitellen Everille selviää uusia asioita liittyen Avaan sekä Romyyn ja Rayneen.

Valhe toisensa perään Everin onnistuu jättää kertomatta möhläyksistään Damenille. Hän ei vieläkään oikein ymmärrä, että Damen rakastaa häntä virheidenkin jälkeen.Onneksi Ever alkaa ymmärtämään tämän asian siinä kirjan loppupuolella. Erityisesti tässä kirjassa pidin siitä, että Ever keksi uuden, hyvän keinon yrittää löytää yhteisymmärrys vihollisensa Romanin kanssa. Vihdoinkin Ever löytää niin sanotusti valon, oikean tavan tavoittaa Roman. Se oli todella hienoa. Pidin myös siitä, että tarinan "pahiksetkaan" eivät ole läpeensä pahoja. Heistäkin löytyy yleensä sitä hyvyyttä. Se täytyy vain tuoda esille.

Kirjan tiedot:
Kirjan nimi: Musta liekki
Englanninkielinen alkuteos: Dark Flame
Kirjoittaja: Alyson Noel
ISBN: 978-951- 1-25206-1
Kustantaja: Otava
Ilmestymisvuosi (Alkuperäinen teos): 2010
Ilmestymisvuosi (suomennettu teos): 2012 (2. painos)
Sivumäärä: 314