lauantai 1. joulukuuta 2012

Torakin merkki

Takakansi:
Niin suuri on salaisuuden voima
 
Muinainen pimeys- sarjan neljäs kirja on vangitseva kertomus Torakin pakomatkasta halki muinaisen Metsän. Pojan taistelu sielunsyöjiä vastaan ei suinkaan ole ohi.

Torakia painaa kauhea salaisuus. Pohjan pweukoilla hänet on pakotettu ottamaan rintaansa sielunsyöjien vihattu merkki, eikä hän tiedä, kuinka kertoisi siitä ystävilleen. Kiusanhenki Aki sysää lopulta liikkeelle onnettomien tapausten sarjan, joka johtaa Torakin karkotukseen klaanien luota.

Peloissaan Torak pakenee Hamarajärvelle, missä vastassa ovat lymykansa ja tuima vieras klaani. Nyt Torak joutuu selviytymään omin neuvoin, vailla Sutta tai sudänystäväänsä Renniä. Mutta pahin tekee vielä tuloaan, kun petosten vyyhti kasvaa. Kellä tahansa voi olla salaisuus taakkanaan.

Muinainen pimeys-sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet Suden veli, Henkivaeltaja ja Seilunsyöjä. Suosittu seikkailu aiotaan filmatisoida.
 
Seikkailu jatkuu siitä, mihin se viimeksi jäi. Torak ja Renn ovat palanneet Pohjan perukoilta ja kukistaneet yhden sielunsyöjistä. Kolme heistä on kuitenkin yhä vapaalla jalalla ja osa tuliopaalista on teillä tietämättömillä. Metsässä on tällä erää rauhallista, mutta Torak ei kuitenkaan voi iloita Metsän kanssa. Hänellä on nimittäin salaisuus, jota hän ei ole kertonut kenellekkään. Sielunsyöjät pakottivat Torakin ottamaan rintaansa sielunsyöjien merkin. Torak elättelee toiveita merkin poistamisesta ilman, että hänen tarvitsisi hiiskua siitä kenellekään. Sattumusten kautta kuitenkin eräs Aki niminen poika näkee Torakin rinnassa paistavan tatuoinnin haastettuaan Torakin taisteluun. Salaisuus ei ole enää Torakin. Kohta kaikki saavat kuulla siitä.

Klaanien yhteisestä toimesta Torakista tehdään hylkiö ja hän joutuu lähtemään pakoon. Kuka tahansa voi tappaa hylkiön. Torakista tulee riistaa, jota jotkut jahtaavat jopa yötä päivää. Torak pakenee tuntemattomille seuduille ja yrittää Renniltä saamiensa opastusten avulla poistaa tatuoinnin ja samalla sen mahdin. Myös Torakin sukulainen Bale yrittää auttaa Torakia. Vaara kuitenkin vaanii kaikkialla. Torak ei ole turvassa eteenkään sielunsyöjiltä nyt kun hän on yksin.

Jokaisella on salaisuuksia, joita ei ole kerrottu edes parhaalle ystävälle. Kysymys kuitenkin kuuluu: Voiko salailun antaa anteeksi?

Torakin merkki- kirja on yhtä mahtava kuin edeltäjänsäkin. Ystävyys on aina näissä kirjoissa tärkeässä osassa, eikä sitä todellakaan voi unohtaa eteenkään nyt, kun Torak karkotetaan. Silloin ystävien apu on hurjan tärkeää. Kirjassa on myös yllätys, jota ei osaisi edes kuvitella. Olen aina rakastanut kirjailijan tapaa tehdä tuosta kuudentuhannen vuoden takaisesta maailmasta jännittävä sekoitus henkimaailmaa ja tavallista elämää.

Kirjan tiedot:
Kirjan nimi: Torakin merkki
Englanninkielinen alkuteos: Outcast
Kirjoittaja: Michelle Paver
Kustantaja: Tammi
ISBN: 978-951-31-3525-6
Ilmestymisvuosi (alkuperäinen teos): 2007
Ilmestymisvuosi (suomennettu teos): 2008
Sivumäärä: 284