perjantai 7. joulukuuta 2012

Varjojen valtias

Takakansi:
Torakin kohtalona
on päättää se,
minkä Iso kerran aloitti.
 
Torak ei ole niin kuin muut: hän on ennustusten Kuuntelija. Hänen on vietävä päätökseen se, minkä Iso aloitti särkiessään tuliopaalin ja lyödessään sielunsyöjät hajalle.

Seikkailunsa huikeassa loppunäytösksessä Torak kohtaa sielunsyöjistä viimeisen, kammottavan Eostran. Mutta mitä mahdollisuuksia pojalla on tietäjistä väkevintä vastaan? Hyinen talvi tekee tuloaan ja koko Metsä pelkää nälkää ja outoa varjotautia. Kaiken lisäksi vuorilla vaanivat Eostran verenhimoiset luomukset.

Torakia revitään kahtaalle, kun hänen lähimpiään vastaan hyökätään ja kun menneisyyden varjot nostavat päätään. On aika kamppailla koko Metsän tulevaisuuden puolesta.

Varjojen valtias huipentaa mieleenpainuvan sarjan, jossa lukija on kulkenut kuudentuhannen vuoden takaisessa maailmassa yhdessä Torakin, Rennin ja Suden kanssa. 

 
"Bravo" sanon ja taputan käsiäni kirjailijalle, joka on onnistunut luomaan tämän mahtavan kirjasarjan. Hän on tehnyt hurjasti taustatyötä sarjan eteen ja vieraillut myös Suomessa tämän takia. Kerronta on hyvin eläväistä ja muukaansatempaavaa. Juuri siksi pidän niin kovasti tästä sarjasta. Uskon, että se on kirjoitettu suurella sydämellä, mikä tekee kirjoista niin erityisiä. Omistatuminen omaan työhönsä on upeaa!

Viimeisessä osassa Torakin on yritettävä kukistaa sielunsyöjistä mahtavin, Eostra. Matkaan lähteminen voi olla pahin virhe, sillä Eostra on voinut kylvää matkan varrelle jos jonkinmoisia ansoja ja ongelmia. Torak kuitenkin uskoo, ettei muuta vaihtoehtoa ole. Renn on päättänyt auttaa Torakia ja lähtee mukaan pojan varoituksista huolimatta. Myös surun murtama Susi lähtee Torakin avuksi. Eostran pahuus koetteli Suden omaa perhettä, mutta sudet eivät koskaan jätä laumaveljeään pulaan, ei edes surun keskellä ja siksi Susi pysyy Torakin rinnalla

Hytävä talvi koettelee matkalaisia ja Eostra voi vaania missä tahansa.  Sielunsyöjällä on suuri mahti ja hänellä on mielessään kauhea suunnitelma herättää kuolleita eloon. Lopulta Torak, Renn ja Susi onnistuvat päihittämään Eostran. Yhteistyö ja ystävyys kestivät loppuun asti ja paha on lopullisesti voitettu!

Kirjan tiedot:
Kirjan nimi: Varjojen valtias
Englanninkielinen alkuteos: Ghost Hunter
Kirjoittaja: MIchelle Paver
Kustantaja: Tammi
ISBN: 978-951-31-3527-0
Ilmestymisvuosi (alkuperäinen teos): 2009
Ilmestymisvuosi (suomennettu teos): 2010
Sivumäärä: 263