lauantai 23. helmikuuta 2013

Sininen kuu

Takakansi:
Damen on minun suojamuurini. 
Minun täydellinen toinen puoliskoni.
 
Ever on alkanut päästä sisälle Damenin kiehtovaan maailmaan, jyvälle kuolemattomuuden ihmeellisestä olemuksesta ja löytämään uudet uskomattomat voimansa. Mutta yhtäkkiä Damenin käytös saa todella omituisia piirteitä ja hänen maagiset voimansa alkavat traagisesti hiipua. Ever etsii vastausta Valonmaasta, ulottuvuudesta elämän ja kuoleman välillä, ja hänelle paljastuu asioita Damenin pitkästä synkästä historiasta. Myös ajan olemuksen salaisuus paljastuu Everille. Sinosen kuun aikaan hän voi palata ajassa taaksepäin ja pelastaa perheensä. Tai hän voi pelastaa päivä päivältä heikkenevän Damenin. Molempiin hän ei kykene - on tehtävä valinta.
 
Ever kummastuu Damenin yhtäkkiä hyvin oudoksi muuttunutta käytöstä. Hänen rakkaansa, oikea sielunkumppaninsa, ei vaikuta enää lainkaan sellaiselta kuin ennen. Damen on muuttunut tavanomaiseksi, ikäisekseen tyypilliseksi kundiksi, jonka itsekeskeinen olemus on kaukana siitä ihanasta Damenista, jonka Ever tunsi. Kaikkein pahinta on, ettei Damen osoita enää minkäänlaista kiinnostusta Everiin. Kaikki suuri rakkaus on pyyhkiytynyt pois Damenin  katseesta. Ever kuitenkin ymmärtää, että syypää on kouluun saapunut uusi poika, jota Ever ei voinut sietää ensinäkemisestä asti.

Kaikki tuntuu olevan täysin sekasin. Ever joutuu koulussa suureen haukkumisen ja syrjimisen kohteeksi. Hän ei enää voi puhua siskonsa kanssa, joka lopulta lähti kokonaan sinne, minen kuolleet lähtevät. Tädilleen Ever ei voi puhua. Ei tämä kuitenkaan voisi auttaa tässä salaperäisessä asiassa. Jopa Everin kaverit ovat muuttuneet samalla tavoin kuin Damen ja se kaikki on uuden tulokkaan syytä. Ever yrittää selvittää, mikä tyypin motiivi on. Kaikki on kuitenkin vaikeaa yksin ja siksi Ever päättää uskoutua Aavalle, sevänäkijälle, jonka Ever tapasi tätinsä halloween juhlissa. Onko Aava kuitenkaan salaisuuden arvoinen? Kehen Ever oikein voi luottaa tässä tilanteessa?

Täytyy sanoa, että tämä kirja jos mikä herätti erikoisen tunteen. Ennen olen kyllä nauranut ja itkenyt eri kirjojen tapahtumien vuoksi, mutta tämä kirja sai minut ahdistumaan. Everin ahdinko ja epätoivo oli niin, niin, niin (en löydä oikeaa sanaa...)tarttuvasti kirjoitettua että aloin itsekin olla ahdistunut. Oli aika outoa. Kirja itsessään oli toi lisää syvyyttä edeltäjäänsä ja jatkoi hienosti tarinaa.


Kirjan tiedot:
Kirjan nimi: Sininen kuu
Englanninkielinen alkuteos: Blue Moon
Kirjoittaja: Alyson Noel
Kustantaja: Otava
ISBN: 978-951-1-24987-0
Ilmestymisvuosi (alkuperäinen teos): 2009
Ilmestymisvuosi (suomennettu teos): 2011
Sivumäärä: 318