keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Vampyyrin palvelija

Takakansi:

Hiljaisen pikkukaupungin 
mysteeri ajaa nuoren miehen  
hullluuden partaalle.
 
Mielisairauksiin erikoistunut lääkäri Philip McDevitt saa potilaakseen huonokuntoisen nuoren miehen, Jamie Sommersin, joka kärsii masennuksesta, muistikatkoksista ja hysteerisestä pimeän pelosta.

Mitä enemmän Jamien pirstaloituneet muistikuvat selkiytyvät, sitä oudommaksi tapaus muuttuu.

Jamie on kokenut kovia: istunut linnassa, tapellut, kulkenut salakuljettajien ja merirosvojen mukana ja joutunut jopa hain hampaisiin. Mutta vasta tapaaminen salaperäisen lordi Grenville Hawkesin kanssa on saanut kovanaaman tärisemään kauhusta...
 

Sitä välillä vain haeskelee kirjastosta jotakin lukemista. Ei etsi mitään tiettyä, vaan valitsee sen, mikä kohdalle osuu. Minäpä satuin siis näin ollen löytämään juuri tämän kirjan, joka jo nimensä perusteella pisti odottamaan jotakin jännittävää ja suurta. En joutunut pettymään. Kirja oli mitä jännittävin ja mielenkiintoisinkertomus. Siinä oli jotakin lumoavaa.

Jamie on juuri sellainen kovanaama, millaiseksi hänet voikin kuvitella. Listalla on jo ollut kaiken maailman salakuljetuksia ja rikoksia tappeluiden määrästä nyt puhumattakaan. Jamie on kierrellyt maailmalla ja kohdannut monenmoisia vaaroja ja seikkailuja. Tän nuoren miehen mieltä ei järisyttänyt edes kohtaaminen suuren hain kanssa. Se olisi saattanut olla Jamien viimeinen hengenveto,mutta nuorukainen selvisi siitä hengissä.

 Jokin on kuitenkin järisyttänyt Jamien mieltä pahemman kerran. Pimeys saa Jamien täysin sekaisin ja hysteeriseksi. Muistissa on vikaa ja siksi on vaikea selvittää, mikä miehen mieleen oikein iski. Lääkäri McDevitt yrittää parhaansa mukaan selvittää Jamien oireiden syytä, mutta tutkimus jää kesken, kun Jamien omituinen työänantaja Grenville Hawkes tulee hakemaan alaisensa kotiin. Onko juuri herra Hawkes syynä Jamien mielenterveysonglemiin? Voisiko totuus olla epätavallinen ja pelottava?

Hyvin, hyvin, hyvin kiinnostava kirja niin itse tarinan kuin sen psykologisten asioiden vuoksi. Tarina vangitsee sisäänsä ja sitä haluaa  lukea kunnes ratkaisu selviää. Menneisyyden tapahtumien avulla selitetään taitavasti nykyisyyttä.Loppu oli todella kaunis. Oikein mainio kirja!

Kirjan tiedot:
Kirjan nimi: Vampyyrin palvelija
Englanninkielinen alkuteos: Hawkes Harbor
KIrjoittaja: S. E. Hinton
Kustantaja: Otava
ISBN: -13: 978-951-1-20164-9
ISBN: -10: 951-1-20164-9
Ilmestymisvuosi (alkuperäinen teos): 2004
Ilmestymisvuosi (suomennettu teos): 2006
Sivumäärä: 234